راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ اقتصادی

erfan
آخرین بروز رسانی: 23 اسفند 1403
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه
لپ تاپ گیمینگ

 

اگر در فکر خرید یک لپ تاپ گیمینگ با بودجه محدود هستید، پیش از آنکه به معرفی گزینه‌های پیشنهادی بپردازیم، باید بدانید که مفهوم “اقتصادی” برای شما باید با آنچه چند سال پیش یا حتی چند ماه قبل در نظر داشتید، تفاوت داشته باشد. این روزها، بالا رفتن چشمگیر قیمت ابزارهای الکترونیکی باعث شده که یک محصول به‌اصطلاح مقرون‌به‌صرفه، قیمتی در حد یک مدل پرچم‌دار از نسل‌های قدیمی‌تر داشته باشد. در حال حاضر که این متن را مطالعه می‌کنید، با انتخاب‌هایی مواجه خواهید شد که نسبت به لپ‌تاپ‌های اقتصادی سال گذشته عملکرد ضعیف‌تری دارند، اما با این حال قیمت بالاتری دارند.
اکنون در بازار، یافتن یک لپ‌ تاپ گیمینگ اقتصادی با قیمتی زیر 45 میلیون تومان تقریباً غیرممکن است. به همین دلیل، این مبلغ به عنوان پایین‌ترین قیمت برای یک لپ‌ تاپ گیمینگ قابل قبول در نظر گرفته می‌شود. بنابراین، هدف ما این است که تا حد ممکن شما را با محصولاتی آشنا کنیم که هرچند هزینه بالایی دارند، اما از نظر ارزش خرید، کاملاً قابل توجیه و رضایت‌بخش باشند.

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید کامپیوتر گیمینگ

مهم‌ترین ویژگی‌های لپ‌تاپ‌های گیمینگ اقتصادی

اگر از آن دسته افرادی هستید که لپ‌تاپ را برای کارهای سنگین به کار می‌برید، بدون توجه به مسئله قیمت، باید به چند نکته مهم دقت کنید. اولین نکته این است که به طور کلی، یک لپ‌تاپ مناسب بازی باید مجهز به پردازنده گرافیکی مستقل باشد؛ زیرا قدرت پردازنده‌های گرافیکی یکپارچه معمولاً برای تحمل پردازش‌های گرافیکی پیچیده کافی نیست.

علاوه بر این، بسیاری از برنامه‌های گرافیکی مثل موتورهای رندر یا بعضی نرم‌افزارهای مهندسی، برای استفاده از توان پردازشی GPU یا پشتیبانی از شتاب‌دهی سخت‌افزاری، وجود پردازنده گرافیکی مستقل را در سیستم بررسی می‌کنند و در صورت نبود آن، ممکن است اجرا نشوند. با این حال، در سال‌های اخیر برخی پردازنده‌ها چنان پیشرفتی کرده‌اند که واحد گرافیکی یکپارچه‌شان عملکرد قابل قبولی برای کارهای گرافیکی دشوار و حتی اجرای برخی بازی‌ها فراهم می‌کند.

لپ تاپ گیمینگ

در مراحل بعدی، اهمیت یک CPU قوی مطرح می‌شود. خوشبختانه بسیاری از شرکت‌هایی که لپ‌تاپ‌های گیمینگ مقرون‌به‌صرفه می‌سازند، به هماهنگی بین CPU و GPU توجه دارند؛ با این حال، پس از بررسی GPU، بهتر است به CPU هم دقت کنید.

نکته دیگر این است که اغلب لپ‌تاپ‌های گیمینگ اقتصادی، برای پایین نگه داشتن قیمت نهایی و ارائه بهترین مجموعه سخت‌افزاری، ویژگی‌های اضافی و امکانات لوکس مثل نورپردازی RGB را حذف کرده و تعداد و تنوع درگاه‌ها را به‌صورت محدود طراحی کرده‌اند.

علاوه بر این، در این دسته از لپ‌تاپ‌ها می‌توان تأثیر کاهش هزینه‌ها را در کیفیت و نوع فناوری نمایشگر، جنس بدنه، کیبورد و ترک‌پد به‌وضوح دید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره مشخصات لپ‌تاپ‌های گیمینگ، پیشنهاد می‌کنیم مقاله راهنمای خرید برترین لپ‌تاپ‌های گیمینگ را بخوانید.

بیشتر بخوانید: بهترین لپ تاپ‌های ارزان و باکیفیت در سال 2025

با توجه به اینکه در حوزه گیمینگ و رندرینگ، پردازنده گرافیکی نقش اصلی را ایفا می‌کند، ما لپ‌تاپ‌ها را بر اساس قیمت از کم به زیاد، با تأکید بر توان پردازشی GPU در مقایسه با سایر مشخصات سخت‌افزاری، مرتب کرده‌ایم.

اگر بودجه محدودی دارید، شاید ارزشش را داشته باشد که نگاهی هم به بازار لپ‌تاپ‌های دست‌دوم بیندازید. پیش‌تر در راهنمای خرید لپ‌تاپ کارکرده به‌طور کامل درباره نکاتی که باید هنگام انتخاب لپ‌تاپ دست‌دوم در نظر بگیرید، توضیح داده‌ایم. در ادامه، چند نمونه از لپ‌تاپ‌های گیمینگ ارزان‌قیمت موجود در بازار را گلچین کرده‌ایم که نظر شما را به آن‌ها جلب می‌کنیم.

بهترین لپ‌تاپ گیمینگ اقتصادی تا ۲۵ میلیون تومان

IdeaPad Slim 3 لنوو – Ryzen 7 7730U RX Vega 8 8GB 512GB

لپ تاپ گیمینگ

لپ‌تاپ IdeaPad Slim 3 مدل 15ABR8 از پردازنده‌ی پرسرعت و کم‌مصرف Ryzen 7-7730U بهره می‌برد که به‌دلیل بهره‌گیری از فناوری ساخت مدرن‌تر، کارایی‌اش تقریباً با تراشه Core i5-13420H که مصرف برقی بیش از دو برابر دارد، هم‌سطح است و گرافیک مجتمع RX Vega 8 آن تا دو برابر سریع‌تر از پردازشگر گرافیکی یکپارچه اینتل عمل می‌کند و آن‌قدر توانمند است که برخی بازی‌های سنگین (مانند فورزا هورایزن ۵) را با نرخ فریم ۳۰ تا ۴۰ فریم‌برثانیه و تنظیمات گرافیکی کاهش‌یافته اجرا نماید.

از نظر سایر ویژگی‌ها، این دستگاه با دیگر پیکربندی‌هایش تفاوت چشمگیری ندارد، به‌جز حافظه رم هشت گیگابایتی‌اش که از نوع DDR4 است و امکان ارتقای آن در این مدل فراهم شده است. صفحه‌نمایش ۱۵٫۶ اینچی IPS آن رزولوشن FHD دارد و ۶۰ درصد فضای رنگی sRGB را پوشش می‌دهد. IdeaPad Slim 3 از لحاظ امکانات و درگاه‌ها شرایط مطلوبی ارائه می‌دهد و یک درگاه کارت‌خوان نیز برای آن تعبیه شده است.

ThinkBook 15 لنوو – Core i3-1115G4 MX450 8GB 512GB

لپ تاپ گیمینگ

لپ‌تاپ ThinkBook 15 مدل G2 ITL لنوو دستگاهی مناسب برای کارهای روزمره و تا حدی فعالیت‌های گرافیکی به شمار می‌رود، زیرا از پردازنده گرافیکی MX450 انویدیا بهره‌مند است که برای وظایف گرافیکی و بازی‌های سبک توسعه یافته است. با این پردازشگر گرافیکی، اجرای بازی‌های AAA با حداقل سطح جزئیات، تنظیمات گرافیکی پایین و نرخ فریم حداکثر ۳۰ فریم‌برثانیه امکان‌پذیر است. برخی بازی‌های سبک‌تر نیز می‌توانند با نرخ فریم‌های بیشتری اجرا شوند.

علاوه بر این، در پردازش‌هایی که یک GPU مستقل می‌تواند به‌عنوان شتاب‌دهنده سخت‌افزاری برای تسریع در عملیات پردازشی نقش داشته باشد، وجود این تراشه قادر است تا حدودی کاستی‌ها و قدیمی‌بودن پردازنده Core i3-1115G4 را در مقایسه با نسل‌های پیشرفته‌تر جبران نماید.

بهترین لپ‌تاپ گیمینگ اقتصادی تا 30 میلیون تومان

IdeaPad 5 لنوو – Core i5-1235U MX550 16GB 512GB

لپ تاپ گیمینگ

این مدل از لپ‌تاپ IdeaPad 5 یعنی 15IAL7 را شاید بتوان یکی از مقرون‌به‌صرفه‌ترین و ارزشمندترین لپ‌تاپ‌های خانواده آیدیاپد در ایران به‌حساب آورد و برای این گفته می‌توان دلایل مختلفی را ارائه داد. اول از همه این لپ‌تاپ در یکی از نسخه‌هایش بدنه‌ای تمام آلومینیومی دارد که تفاوت قابل ملاحظه‌ای با لپ‌تاپ‌های پلاستیکی از نظر کیفیت ساخت و تجربه استفاده از دستگاه را داشته و به جذابیت ظاهری و در نتیجه ارزش خرید آن افزوده است.

این لپ‌تاپ افزون‌بر پردازنده‌ی Core i5-1235U، تراشه‌ی گرافیکی MX550 انویدیا را برای پردازش‌ها و وظایفی که به حضور پردازنده گرافیکی مجزا وابسته هستند یا به‌عنوان شتاب‌دهنده سخت‌افزاری به آن نیاز دارند، در دل خود جای داده است. بنابراین لپ‌تاپ مذکور افزون‌بر کاربری‌های روزمره و مهندسی، می‌تواند برای برخی اعمال گرافیکی، رندرگیری و برخی نرم‌افزارهای سه‌بعدی‌سازی مورد استفاده قرار بگیرد.

بهترین لپ‌تاپ گیمینگ اقتصادی تا 35 میلیون تومان

Aspire 5 A515-57G-59VY ایسر – Core i5-1235U RTX 2050 8GB 512GB

لپ تاپ گیمینگ

ایسر Aspire 5 مدل A515-57G-59VY یک لپ‌تاپ کاملاً معمولی محسوب می‌شود و ویژگی‌های برجسته‌ای ارائه نمی‌دهد، اما به‌دلیل مجهز بودن به پردازنده گرافیکی RTX 2050، از جمله گزینه‌های کمیاب با این پردازنده در دسته لپ‌تاپ‌های مقرون‌به‌صرفه بازار به شمار می‌آید. هرچند توان مصرفی نسخه استفاده‌شده در این دستگاه از ۲۵ وات بیشتر نمی‌شود، اما وجود فناوری‌هایی مانند رهگیری پرتو و DLSS در این گرافیک برای بسیاری از کاربران اهمیت زیادی دارد.

RTX 2050 در این لپ‌تاپ شرایط را برای اجرای بازی‌های سنگین با تنظیمات گرافیکی متوسط و نرخ فریم ۳۰ تا ۴۰ فریم‌برثانیه تا حدی مهیا می‌سازد، بااین‌حال باید توجه داشت که این دستگاه به‌طور خاص یک لپ‌تاپ گیمینگ تلقی نمی‌شود. این لپ‌تاپ از پردازنده Core i5-1235U برای انجام محاسبات بهره می‌برد و دارای صفحه‌نمایش ۱۵٫۶ اینچی IPS با رزولوشن FHD است که ۶۰ درصد از فضای رنگی sRGB را پوشش می‌دهد.

بهترین لپ‌تاپ‌های گیمینگ اقتصادی از برندهای معتبر

در این مطلب، بهترین لپ‌تاپ‌های گیمینگ اقتصادی را بررسی کردیم و محصولاتی از برندهای ایسوس (ASUS)، اچ‌پی (HP)، ایسر (Acer)، لنوو (Lenovo) و ام‌اس‌آی (MSI) را معرفی کردیم. این پنج برند در میان مطرح‌ترین تولیدکنندگان لپ‌تاپ‌های گیمینگ قرار دارند و به دلیل کیفیت ساخت بالا، سخت‌افزار قدرتمند و قیمت مناسب، طرفداران زیادی دارند.

جمع‌بندی نهایی:
✔️ اگر به دنبال لپ‌تاپی برای بازی با قیمت مناسب هستید، مدل‌های معرفی‌شده می‌توانند گزینه‌های بسیار خوبی برای شما باشند.
✔️ تمامی این لپ‌تاپ‌ها از نظر قدرت پردازشی، کارت گرافیک و نمایشگر عملکرد خوبی دارند و برای اجرای بازی‌های مدرن مناسب هستند.
✔️ بسته به نیاز، بودجه و اولویت‌های شما (وزن، باتری، ارتقاپذیری و غیره)، می‌توانید بهترین گزینه را انتخاب کنید.

نظر شما چیست؟ کدام مدل برای شما جذاب‌تر بود؟ 🤔💬

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.