راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ در سال 2025

شاید وقتی به دوستانتان بگویید که میخواهید یک لپتاپ برای بازی بخرید، با دیدگاههای تخصصی آنها روبهرو شوید. بعضی به شما پیشنهاد میدهند که از خیر لپتاپ گیمینگ بگذرید و بهجای آن، یک کنسول بازی تهیه کنید؛ عدهای دیگر که خود را «گیمر پیسی» معرفی میکنند، لیستی طولانی از نقاط ضعف لپ تاپ گیمینگ جلویتان میگذارند و معتقدند که انتخاب درست، خرید یک سیستم رومیزی گیمینگ است.
در این مقاله برترین لپتاپهای مخصوص بازی که در بازار ایران موجود هستند را به شما معرفی میکنیم.
با این حال، نظر هیچکدام از آنها اهمیتی ندارد؛ زیرا شما تصمیم خود را گرفتهاید و دلایل منحصربهفرد خودتان را برای انتخاب لپتاپ گیمینگ دارید. پرسش اصلی اینجاست که چقدر حاضرید برای آن خرج کنید؟ لپتاپهای مخصوص بازی را میتوان جزو گرانترین دستههای لپتاپ نامید. اگر نگاهی به قیمتهای موجود در بازار ایران بیندازید، خواهید دید که بعضی از این لپتاپهای گیمینگ قیمتی نزدیک به خودروهای داخلی دارند.
برای یک «گیمر پیسی»، یعنی کسی که کامپیوتر را برای بازی کردن برگزیده، تنها یک موضوع حیاتی است: کارت گرافیک! در حقیقت، این کارت گرافیک است که تعیین میکند چه بازیهایی را با چه سطح کیفیتی قادر به اجرا هستید؛ به همین دلیل، هنگام انتخاب لپتاپ گیمینگ، باید ابتدا به پردازنده گرافیکی یا GPU آن دقت کنید. بههیچعنوان سراغ لپتاپهایی نروید که گرافیک اختصاصی ندارند و از پردازنده گرافیکی ادغامشده با CPU بهره میبرند؛ زیرا در این صورت، فقط میتوانید بازیهای قدیمی را با کمترین سطح تنظیمات گرافیکی اجرا کنید.
بنابراین، بهعنوان یک قانون کلی، برترین لپتاپ برای بازی، مدلی است که قویترین پردازنده گرافیکی را در اختیار داشته باشد. در گامهای بعدی، به دنبال نمایشگر با کیفیت بالاتر، رم بیشتر و پردازنده مرکزی توانمندتر باشید.
نکتهای کلیدی که باید درباره لپتاپهای مخصوص بازی، بهویژه مدلهای قدرتمند و گرانقیمت بدانید، این است که آنها بهعنوان جایگزین کامپیوترهای رومیزی طراحی شدهاند و به همین دلیل به نام Desktop Replacement شناخته میشوند. این لپتاپها معمولاً سنگیناند و باتریشان شارژدهی محدودی دارد. بهاحتمال زیاد همیشه باید از آداپتور برق همراهشان استفاده کنید؛ بنابراین، خیلی نباید روی قابلیت حمل آنها تکیه کنید.
ویژگیهای اصلی لپتاپهای مخصوص بازی
– مجهز به پردازندههای پرقدرت
– استفاده از قویترین پردازندههای گرافیکی
– نمایشگرهایی با رزولوشن و نرخ نوسازی بالا، اما نه چندان دقیق در نمایش رنگها
– طراحی حجیم و زمخت (به دلیل وجود سیستم خنککننده پیشرفته)
– ظاهر خاص و فضایی با نورپردازی RGB
– عمر باتری بسیار کوتاه
– وزن بالا و قابلیت حمل کم
لپتاپهای گیمینگ به لطف داشتن CPU و GPU قوی، برای کارهای سنگین مثل ویرایش ویدئو یا محاسبات مهندسی نیز انتخابهای مناسبی هستند؛ ولی کاملاً ایدهآل نیستند. اگر بازی کردن جزو اولویتهایتان نباشد، گزینههای بهتری با قدرت پردازشی بالا در دسترس خواهید یافت.
متأسفانه در حال حاضر، برای خرید یک لپتاپ گیمینگ کارآمد در ایران، باید دستکم حدود ۵۰ میلیون تومان بودجه کنار بگذارید؛ با این حال، حتی با این مبلغ هم تنوع انتخاب زیادی ندارید. در بازه قیمتی پایینتر از این، تقریباً خرید لپتاپ نو مخصوص بازی ممکن نیست و اگر گزینهای پیدا شود، احتمالاً استوک یا کارکرده است. اگر هم بخواهید با هزینه کمتر خرید کنید، باید به سراغ لپتاپهای دستدوم بروید. در ادامه، قصد داریم بهترین لپتاپهای گیمینگ موجود در بازار ایران را در بازههای قیمتی مختلف به شما معرفی کنیم.
بهترین لپتاپ گیمینگ تا ۵۰ میلیون تومان
Victus 15-fb2063dx اچ پی – Ryzen 5 7535HS RX 6550M 16GB 512GB
لپتاپ ویکتوس 15 مدل fb2063dx در حال حاضر یکی از مقرونبهصرفهترین لپتاپهای مجهز به گرافیک اختصاصی با تمرکز بر گیمینگ در بازار ایران محسوب میشود. گرافیک RX 6550M که در این مدل به کار رفته، اگرچه در دسته گرافیکهای ردهپایین قرار دارد، اما بر اساس معماری RDNA 2 ساخته شده و توان پردازشی آن تقریباً با گرافیک RTX 3050 با ظرفیت شش گیگابایت برابری میکند؛ با این حال، استفاده از VRAM چهار گیگابایتی و باس ۶۴ بیتی، عملکرد آن را تا حدی محدود میکند.
این لپتاپ حداقل مشخصات مورد نیاز برای یک دستگاه گیمینگ را فراهم میکند که شامل صفحهنمایش ۱۵٫۶ اینچی با رزولوشن FHD، نرخ نوسازی ۱۴۴ هرتز و پوشش ۶۰ درصدی sRGB است. ویکتوس 15 به پردازنده Ryzen 5-7535HS مجهز شده که در کنار رم DDR5-4800، توان پردازشی قابل قبولی با سرعت پاسخگویی بالا برای انجام کارهای محاسباتی سنگین ارائه میدهد.
بهترین لپتاپ گیمینگ تا ۶۰ میلیون تومان
Nitro V 15 ANV15-41 ایسر – Ryzen 5 7535HS RTX 4050 16GB 512GB
لپتاپ Nitro V 15 ایسر مدل ANV15-41 در حال حاضر یکی از معدود لپتاپهای گیمینگ باقیمانده با گرافیک RTX 4050 است که هنوز در برابر موج افزایش قیمتها دوام آورده و با هزینهای کمتر از مدلهای مشابه دیگر در دسترس قرار دارد. این گرافیک با توان مصرفی ۷۵ وات، قادر است بازیهای سنگینی مانند Cyberpunk را با تنظیمات گرافیکی متوسط رو به پایین اجرا کند و با بهرهگیری از DLSS و هوش مصنوعی، گیمپلی روانتری ارائه دهد.
البته این لپتاپ از فناوریهای خنککننده پیشرفتهتر مدلهای گرانقیمتتر مانند محفظه بخار یا Liquid Metal بیبهره است و تنها به لولههای حرارتی مسی و دو فن کوچک مجهز شده که در هر شرایطی سر و صدای زیادی تولید میکنند. کاربران باید این را بهعنوان نقطه ضعف ارزانترین لپتاپ گیمینگ مجهز به سری RTX 40 بپذیرند. با این حال، وزن ۲٫۱ کیلوگرمی این لپتاپ، آن را سبکتر از سایر رقبا در این دستهبندی میکند و این ویژگی یکی از مزایای برجسته آن محسوب میشود.
بهترین لپتاپ گیمینگ تا ۷۰ میلیون تومان
LOQ 15ARP9 لنوو – Ryzen 7 7435HS RTX 4060 16GB 512GB
در بازار بهسختی میتوان لپتاپی با قدرت مشابه سری LOQ لنوو یافت که همزمان با ارائه توان بالا، کارایی و کیفیت مطلوب، قیمتی اقتصادیتر داشته باشد. در این میان، مدل LOQ 15ARP9 بهعنوان یکی از مقرونبهصرفهترین لپتاپهایی شناخته میشود که از کارت گرافیک RTX 4060 نیرو میگیرد. این گرافیک با دریافت ۱۰۵ وات به بهترین سطح عملکرد خود میرسد و به لطف سیستم خنککننده مؤثری که دارد، این کارایی را برای ساعتها بازی سنگین پایدار نگه میدارد.
صفحهنمایش این مدل ۱۵٫۶ اینچی از نوع IPS با رزولوشن FHD و پوشش صددرصدی sRGB است که با نرخ نوسازی ۱۴۴ هرتز بهروزرسانی میشود. از آنجا که پردازنده Ryzen 7-7435HS هسته اصلی این لپتاپ را تشکیل میدهد، نمایشگر آن سیگنال تصویر را مستقیماً از گرافیک اختصاصی دریافت میکند؛ به همین دلیل، هرچند محدودیت بین گرافیک و پردازنده کاملاً برطرف میشود، اما کاربران باید به مصرف بالای باتری این دستگاه در استفادههای روزانه توجه داشته باشند. شایان ذکر است که از لحاظ توان محاسباتی، این پردازنده با Ryzen 7-7735HS تقریباً در یک سطح قرار میگیرند.
اولین دیدگاه را ثبت کنید